Elérhetőséged, adatok


  (Olyan telefonszámot adj meg amin elérünk a tetoválásod időpontjáig. Amennyiben változik az elérhetőséged, vagy olyan munkád, programod van ami miatt hosszabb ideig nem leszel elérhető, kérlek jelezd.)


  (Több vendégünkkel Viber-en, Messengeren tartjuk a kapcsolatot. Kérlek jelezd ha Viber-en tudunk beszélni, ill. Facebook-on, Ria Sminktetoválás hivatalos oldalon tudsz üzenni)

  SzemöldökSzemkontúrSzájsatír


  Igen

  Nálam készültMáshol készült

  Kérlek küldj éles fotót új munka esetén az adott területről sminkelve és smink nélkül, máshol készült munka után smink nélkül szemből és két oldalról.

  mégsem

  mégsem

  mégsem

  mégsem

  Következő fájl feltöltése

  Általános egészségügyi állapot (fertőző betegség, bőrbetegség, hormonkezelés, lázas állapot, Aspirin, alkohol, vagy tudatmódosító szerek hatása, cukorbetegség, szívritmus-, anyagcserezavar, epe, vese probléma, érrendszeri betegség, fémérzékenység, epilepszia, terhesség, szoptatás, hepatitis, autoimmun betegség, daganatos-, idegrendszeri megbetegedés, sebgyógyulási, vérkeringési problémák, magas vérnyomás, véralvadási zavar, véralvadásgátló tbl. szedése, bőrelváltozás a választott tetoválás területén, herpesz hajlam, tetoválás előtt és alatt szedett gyógyszerek, tetoválás előtt készült és utána tervezett plasztikai műtét, más műtét, orvosi beavatkozás, kontaktlencse viselés, allergiás reakció Lidocain-ra, érzéstelenítőkre, bármire, terhesség, szoptatás, került a bőr alatti kötőszövetbe 1 éven belül botox, hyaluronsav, vagy egyéb anyag, egyéb egészségügyi probléma...):  (Amennyiben nem vagy rugalmas, érdemes a tetoválás időpontjával egy időben lekötni a korrekció időpontot mert mi is szoros időbeosztással, hosszú előjegyzéssel dolgozunk!)  (ebben az esetben elfogadod, amennyiben mégis szükség lett volna korrekcióra ennek ára és ideje aktuális ár és várólista szerint alakul.)


       Új és utómunka árak, lehetőségek

       Tudnivalók tetoválás előtt alatt és után

       Elérhetőségünk
       Időpont foglalás
       Várólista


  Elérhetőségünk  Bejelentkezés, információk: 30/9295-170 (Bajomi Hajnalka asszisztens)

  Veszprém, Szeglethy utca 1.

  Facebook: Ria Sminktetoválás

  E-mail: noe.v.ria@gmail.com

  Ria privát: 30/9295-900 Facebook magán: Ria Vágvölgyi Noéné

  (Privát szám csak időpont előtt lemondás, illetve  gyógyulási folyamat alatt felmerült kérdés esetén. Munka közben nem tudom felvenni a telefont, lehetőleg sms-t küldj, amint tudlak, visszahívlak.)


  Amennyiben az időpontodon váratlan esemény miatt nem tudsz megjelenni és ezt nem tudod jelezni,  csak 24 órán belül, akkor kérjük mindkét telefonszámot hívd fel, ha nem sikerül, kérlek küldj sms-t.

  Tudnivalók sminktetoválás előtt, alatt és után  Tudnivalók előtte, alatta, utána szemöldök, szem, száj

  A tetoválást nem érdemes elkészíteni menstruációs ciklus alatt és előtt, abban az esetben amennyiben az fájdalommal jár. A végeredményt nem befolyásolja, de fájdalom esetén türelmetlenebb a vendég, ebben az esetben ezeket a napokat ne válasszuk. Csak ép, egészséges bőr tetoválható, érdemes megvizsgálni, hogy az érintett bőrfelületen látható e bőrelváltozás, anyajegy, szemölcs, pigmentfolt… ezekbe veszélyes és tilos tetoválni! Tetoválás előtt nem lehet irritált a bőr, 4-5 nappal előtte szoláriumozni, napozni nem lehet, 3-4 héten belül tetoválás előtt sérülés ne történjen az adott területen. A tetoválást nagy hőingadozásnak (fagyás, leégés) a gyógyulási idő alatt kitenni ártalmas. A bőr felső részébe tetovált pigment szemcsék varasodnak tetoválás után. A var sötétíti a pigment színét 30-40%-al! 3-6 napon belül a kezelt felület varmentes, gyógyult. Közvetlen tetoválás után a sminktetoválás gyógyászati szempontból horzsolásnak felel meg, olyan érzés mintha leégett volna, gyógyulnia kell. Az érzéstelenítőtől a tetoválás körül néhány óráig lehet fehérebb a bőr.A var leesése után egy fényes vékony új réteg képződik, ez gyakran viszketéssel jár, ami a gyógyulási folyamat része, ekkor a választott szín a 4 hetes gyógyult állapotnál világosabb, ahogy gyógyul úgy változik, szépül a szín 4 hét alatt. Utókezelő termékeket és pontos utóápolási leírást, tetoválás után kap a vendég. A gyógyulás napjaiban extrém izzadás, vízben áztatás kerülendő. Tetoválás után 1 hétig tilos az uszoda, sminkelés, edzés, 2 hétig a szauna, 3-4 hétig tilos a tartós szempilla és szemöldök festés és más kozmetikai -, orvosi kezelés, műtét, vizsgálat, 4 hétig teljes fényvédelem szükséges (szolárium, nap), de utána is ajánlott a tetovált területen. Amennyiben gyógyulás után is védjük a tetoválást a kiszáradástól és erős napsugárzástól, tovább őrzi meg eredeti színét! Amennyiben még nem töltötted be a 18. életévedet, szülői jelenléttel készítjük el sminktetoválásod, a beleegyező nyilatkozatot szülőnek kell aláírni.

  Amennyiben már volt tetoválva korábban máshol az adott terület, előfordulhat hogy látható, vagy nem látható hegszövet van a tetoválás helyén, ebben az esetben az új tetoválás elkészítése nagy rizikóval jár, melynek következményeiért a tetováló felelősséget nem vállal és többlet munkára nem kötelezhető. Amennyiben a korábbi tetoválás színe és formája nem megfelelő, a lézeres tetoválás eltávolítás a legjobb megoldás, költséges és hosszú folyamat. Fedés esetén ritkán előfordulhat hogy a korábbi rossz minőségű pigment módosítja a fedő pigment színét. A gyógyszerszedés (pajzsmirigy, vérzékenység, cukorbetegség, depresszió, stb…) negatív irányban befolyásolhatja a kezelés eredményét ebben az esetben érdemes orvossal konzultálni.

  A vérzékenység egészségügyi kockázat és a pigment előfordulhat hogy nem marad meg a bőrben.

  Immunrendszeri probléma esetén szintén előfordulhat hogy a bőr nem fogadja be a pigmentet.

  Plasztikai műtét esetén sminktetoválás előtt és után 3 hónap teljen el.

  Jelezd előre amennyiben a tetoválás területén plasztikai vagy egyéb sebészeti beavatkozás történt, mert a bőr szerkezete megváltozhatott, ezért előfordul hogy a pigmentet nem fogadja be, vagy szétfolyhat a bőrben. Amennyiben a kezelni kívánt területen ekcéma, psoriasis, vagy gombás bőrelváltozásod VOLT, jelezd, mert kiújulásuk a tetoválás során előfordulhat.

  Jelezd ha anyajegy, fibróma, zsírmirigy, pattanás, gomba vagy egyéb elváltozás VAN vagy VOLT a tetoválás területén vagy környékén. Eltávolításuk, kezelésük szükséges, orvossal konzultálj.

  Allergiás érzékenységed (fém, latex, növény, alkohol, érzéstelenítő, antibiotikum,, lidokain, kain származék) esetén kockázatos a tetoválás, orvossal kell konzultálni.

  Cukorbetegség esetén lassabban és nehezebben gyógyulhat a bőröd.

  Érintenek a következő problémák?: depresszió, szorongás, pánikbetegség, stb… A sminktetoválás szépít, kényelmesebbé teszi a hétköznapokat, de nem megoldás minden problémára! … ebben az esetben elégedetlenség lehet az ára.

  Terhesség és szoptatás esetén nem vállalunk tetoválást!

  Nátha, megfázás, láz esetén nem tetoválunk!

  Tetoválást követő 1 évben nem adhatsz vért.

  Sebgyógyulási probléma/keloid hajlam esetén heggel gyógyulhat a tetoválás. Allergia teszt elvégzése ajánlott tetoválás előtt, amennyiben ez probléma mentes, 3 hét múlva tetoválható az adott terület. Ennek elmaradása a vendég felelőssége. Allergia a későbbiek folyamán is előfordulhat a festékanyagra. Amennyiben kezelés közben megváltozik a vendég közérzete, azonnal tájékoztatni kell a tetoválót.

  Botox, hyaluronsav, egyéb más anyag, pl. gyógyszer bejuttatása befolyásolja a szín beépülését.

  Tetoválásra smink nélkül érkezzen a vendég! Herpesz esetén mindhárom területnél előfordulhat a herpesz, emiatt megelőzés szükséges.

  Aktív herpesz esetén az arcon sehol nem tetoválunk!

  Szívműtét, szívbetegség esetén az érzéstelenítő használata miatt orvossal kell konzultálni.

  Magas vérnyomás esetén vérzékenyebbé válhat a bőrfelület.

  Tetoválás előtt 24 órán belül ne fogyassz alkoholt és fájdalom csillapító szert, mert befolyásolja a pigment bentmaradását.


  Tudnivalók előtte, alatta, utána szemöldök

  Amennyiben minden nap rajzolva van a szemöldök, azzal a rajzzal kell érkezni, tetoválás előtt lefotózom, segít a döntésben, fotó után lemosom, lefertőtlenítem. A szemöldök tetoválás nem a szálak helyett készül, a szálakat tetoválás után tilos kiszedni, vágni lehet! Tetoválás előtt sem kell szedni a szemöldököt, hogy lássuk a saját szálakat, mert amennyiben lehetséges a saját szemöldök kiegészítése a tetoválás, nem egy rajzolt vonal szálak nélkül! Azokat a szálakat ami biztosan a formán kívül esik ki lehet szedni.

  Olajos seborea, tág pórusú bőr esetén a száltechnika szemöldöknél nem fog érvényesülni.

  Tetoválás előtt 3 héten belül tartós szemöldök festés nem készülhet.


  Tudnivalók előtte, alatta, utána szájsatír

  Herpesz nem kizáró ok szájsatír esetén, utolsó herpesz után 4 hétnek el kell telni. Szájtetoválásnál megfelelő megelőzés híján herpesz hólyagocskák jelenhetnek meg az ajkak körül, előfordulhat hogy emiatt többször meg kell ismételni a tetoválást mert a pigment a herpesz helyén nem marad meg. Tetoválás előtt 3 nappal és a tetoválás alatt receptköteles gyógyszert érdemes szedni amit orvos ír fel, kérj tőlünk tájékoztatást, szívesen segítünk! Ajaktetoválásnál az ajkak formájának korrigálását befolyásolhatja az ínyek sorvadása, az izmok sorvadása, a fogak elhelyezkedése, a beszéd során az ajkakon rosszul berögzült mimika, a meglévő ráncok, ajakkorrekció injekciós vagy műtéti beavatkozás maradványai, stb… Amennyiben az ajkak széle határozott peremmel végződik és/vagy a saját nyálkahártya szín erősen eltér a felette lévő bőr színétől, a forma tetoválással nem növelhető, csak a szájszín javítható.

  Lehet esztétikai (saját száj formája nem engedi a kívánt új forma kialakítását) és egészségügyi akadálya (bőrelváltozás) az elképzelésnek. Választható ajánlott színek: eper,rózsaszín, barnásrózsaszín, pink, lágy piros, meggy piros, amaryllis, mandarin… A száj hidratálására érdemes figyelni, valamint szájsatír előtt egy héten belül bajuszgyanta már nem ajánlott.


  Tudnivalók előtte, alatta, utána szemkontúr

  Hosszú távon kell gondolkozni a színek kopnak, de elképzelhető hogy nem kopnak ki teljesen. Satírozunk, nem tetoválunk szájkontúrt, ill sötét színeket sem.Az ajkakon és az ajkak körül meglévő természetes ráncok befolyásolhatják a tetoválás eredményességét. Tetoválással a ráncok nem palástolhatók, sőt kiemelésre kerülhetnek, ez előzetes konzultáció során megállapítható. Szemhéj tetoválás előtt 1 héten belül nem készülhet tartós szempillafestés. Szemhéjtetoválás esetén amennyiben tetoválás előtt 1 éven belül szemműtéted volt, orvossal konzultálj, engedélyével készíthető tetoválás. Kontaktlencse viselés szemhéjtetoválás készítése és gyógyulása alatt tilos!

  Szemhéjtetoválásnál fokozottan fennáll a kötőhártya-gyulladás veszélye a nem higiénés utóápolás következtében, szaruhártya sérülés pedig a durva dörzsölés esetén. Szemkontúr tetoválás után ne vezess! A szemhéj és a száj másnap duzzadt lehet. Tartós műszempillákat tetoválás előtt néhány nappal már le kell oldani, újra feltenni, az esetleges korrekció után 3 héttel lehet. Szemhéj tetoválásakor a belső szemzug nem tetoválható, ill. a szem alsó és felső vonalának összekötését nem vállaljuk, veszélyes. Csak olyan szemhéjtetoválást készítünk mely minden oldalról és szakmailag is minden kritériumnak megfelel.

  Szemhéj tetoválásánál kérhető szempillasűrítés+ kontúrvonal vagy satír, mindkét technika normál, vastagított ill egyedi formában.

  A normál kontúrnál vastagabb ill a satírozott tetovált szem smink extra, nem hétköznapi viselet, csak abban az esetben ajánlom amennyiben a vendég stílusa, egyénisége, megjlenése ezt nap mint nap kiegészíti. Színeket abban az esetben alkalmazunk, amennyiben a vendégnek határozott elképzelése van, ill. régóta használja a választott színt/színeket. 35+os szemhéj lazább, vékonyabb, szárazabb, erek felszínesebbek, szemforma elmosódottabb, ebben az esetben a normál esetleg vastagított kontúr, esetleg 1-2 mm-es satír az ajánlott.

  Szemhéjtetoválásnál lehet esztétikai (szem formája, bőr minősége) és egészségügyi akadálya (mirigy, érkacs, lógó fibróma, anyajegy, szemölcs, laza bőr, felszínes erek…) az elképzelésnek. A tetoválás során ritka esetekben (vékony bőr, ill. reflexből összeszorított szem esetén) elszórtan enyhe ödémák, duzzanatok keletkezhetnek, megváltozhat a bőr állapota, bőrpír keletkezhet, ilyenkor a tetoválást a sminktetováló nem végzi tovább. Egy későbbi időpontban folytatható a kezelés. Nagyon vékony, erezett, rosacea-s bőr esetén mérlegelni kell a várható eredményt, a tetoválás során kevesebb pigment épül be, a tartósság jóval rövidebb lehet.

  Időpont foglalás

  Sminktetoválásra, frissítésre, tetoválások 2 hónapnál későbbi korrekciójára időpontokat, régi és új vendégeknek időpont díjjal tudunk biztosítani, a nem átgondolt foglalások elkerülése miatt.


  A vendég és a tetováló érdekeit, időbeosztását egyaránt biztosítja, biztosítékként szolgál hogy a vállalt kötelezettséget a megállapodó felek teljesítik.

  Amennyiben az időpont díj nem jut el hozzánk foglalás után 5 napon belül, az időpontot töröljük.


  Sminktetoválásod előtt néhány nappal telefonon emlékeztetünk. A lefoglalt időpontod és azt hogy ismered a tetoválás elkészítéséhez szükséges tudnivalókat meg kell erősítened, amennyiben nem érünk el és 2 nappal korábban te sem jelentkezel, időpontod törlésre kerül.


  Az időpont díjat, a tetoválás elkészítése után levonjuk a tetoválás árából, ehhez a befizetés igazolását (bizonylat: számla, nyugta, átvételi elismervény, vagy utalás banki kivonata) el kell hozni.


  Tetoválás előtti, alatti, utáni és a munkánkkal kapcsolatos tudnivalókat e-mailben küldjük, ezek ismerete és elfogadása, a kért adatok visszaküldése, fotó küldése és/vagy személyes konzultáció feltétele az időpont foglalásnak és a tetoválás elkészítésének.


  Amennyiben nem találod az e-mailt, kérjük jelezd. Távolság miatt teljeskörű egyeztetés után (e-mail/telefon), online is van lehetőség időpont foglalásra.


  A kiadott időpontok nagy mennyisége miatt tetoválás időpontokat, a vendégek módosítását, lemondását nem tudjuk rugalmasan kezelni, kérjük vendégeinket átgondoltan foglaljanak, miután eldöntötték hogy biztosan szeretnének sminktetoválást. A sminktetoválások elkészítése pontos tervezéssel hosszú idő, csak néhány munkát tudunk készíteni naponta, az előjegyzés hosszú, sokan várnak lemondott időpontra, amit 5 vagy 2 napon túl tudunk kiadni a várólistáról, 2 napon belül már nem.


  A lefoglalt időpont előtte 2 héten túl, indokolt esetben (vis maior) lemondható, ennek díja visszajár.

  Amennyiben a tetoválás időpontja 2 héten túl nem lett lemondva, vagy a lekötött időpontban a tetoválás októl függetlenül nem készül el, az időpont díj nem jár vissza.

  2 héten belül indokolt esetben, 2-5 napon belül igazolt betegség esetén tudjuk elfogadni a lemondást, kizárólag abban az esetben amennyiben sikerül másik vendégnek kiadni a lemondott időpontot és ez nem okoz kieső munkaórákat, ebben az esetben a következő szabad időpontot tudjuk biztosítani.

  Kieső munkaórák és utolsó pillanatban (2 napon belül) lemondás, meg nem jelenés esetén új időpontot újabb időpont díj ellenében tudunk adni.


  Visszajáró vendégkörünk bővül, egyre több új vendég szeretné, ha mi készítenénk el sminktetoválását, emiatt Időpontokat tetoválásra, korrekcióra, frissítésre, lemondás és módosítás esetén is előjegyzésünk alapján tudunk adni ami több hét, több hónap.

  Előjegyzésnél korábbi időpontra felárral munkaidőn túl, vagy várólista alapján felszabadult időpontokban van lehetőség.

  Időpont módosításra kizárólag írásban van lehetőség, mindkét fél visszaigazolásával, elfogadásával.

  Megkereséseket, visszajelzéseket, abban az esetben tudunk elfogadni, amennyiben azt visszaigazoltuk, ellenkező esetben kérjük jelentkezz újra (30/9295-170, noe.v.ria@gmail.com) visszaigazolásig.


  Információ, kérés, kérdés munkaidőben: 30/9295-170 Bajomi Hajnalka

  Váratlan esemény miatti késés jelzése: 30/9295-900 Ria privát száma

  Bank/számlaszám időpont díj utaláshoz (HUF, EUR): K&H Bank Zrt, Noé József Ev. 10404041-50526749-88521000

  Nemzetközi formátumban: HU70  10404041-50526749-88521000

  Megjegyzésben tűntesd fel a számlázási címed, neved, időpontod.


  Kényelmes lehetőség van egyszerre több vendég tetoválását készíteni az üzletben. Amennyiben ragaszkodsz ahhoz, hogy egyedül szeretnél lenni, vagy zárt külön helységben szeretnéd tetoválásod kérlek előre jelezd.

  Várólista  Szeretnél korábbi időpontot? Érdemes várólistára feliratkozni, értesítést kérni módosítás miatt felszabadult időpontokról, az általad megjelölt időszakokban.


  Jelezd hogy pl. délelőttök, délutánok, a hét néhány napja, stb…, vagy azt ha 1 nappal korábban is szabaddá tudod magad tenni.


  Több hét, hónap az előjegyzés, a vendégek önhibájából vagy önhibáján kívül előfordulnak lemondások, abban az esetben ha érdekel felszabadult korábbi időpont érdemes jelezned az Elérhetődéged/adatok-nál!


  Amennyiben rugalmas vagy lehet hogy jelentkezésed után néhány napon belül tudunk gyors időpontot kiadni.

  Színmódosulás  A pigmentek több színből lettek összeállítva, ezek életkora, lebomlási ideje eltérő. A legkésőbb a vörös és a kék színek tudnak eltávozni. Ezeket a színeket minden pigment tartalmazza.

  Amennyiben a színmódosulás zavaró, újra tetoválás, szín korrekció szükséges.


  Szemöldök esetén a barna színt 4 színből keverik, fehér,  sárga, piros és fekete. Ezek különböző aránya barna árnyalatokat hoz létre. A sárga pigment a legkevésbé stabil, ez tűnik el a leghamarabb a bőrből, hiányában az eredeti szín máris módosul. A szemöldök halványulhat a saját árnyalatával, de szürkésen vagy vörösesen is. A nők többsége melegebb barna árnyalatokat kér, ezek kopása vöröses. Hidegebb barna színek gyógyulás után hamvasabbak (szürkésebbek), néhány hónappal hosszabb az élettartamuk. Minél világosabb barnával dolgozunk ezek a folyamatok annál hamarabb következnek be. Ezek az átalakulások kezelhetők, korrigálhatók. Érdemes nem megvárni, hogy a vöröses vagy szürkés szín látható legyen, időben frissíteni kell a szemöldököt.


  Fontos!: a szín korrigálható, javítható, de a forma nem! A forma lehet vastagabb, hosszabb, nagyobb, de vékonyabb és rövidebb nem, a formát ki lehet egészíteni, de máshova tenni nem!


  Minden tetoválásra felhasznált pigment UV érzékeny, a kezelést követő 4 hétben, de utána is ajánlott 30-50′ faktorszámú fényvédő állandó használata. A nap és a szolárium okozta színváltozásért a tetováló nem vállal felelősséget.

  A kezelés időpontját mi alapján válasszam meg?


  A kezelés időpontját a várható gyógyulási folyamat megismerése után egyeztesse.


  A gyógyulás napjaiban a tetovált felületen var keletkezik. Át kell gondolni, a var mennyire zavaró a munkában és társasági programban, megoldható e egy hónap teljes fényvédelem.


  Tetoválás után utókezelő termékeket és pontos utókezelési leírást kapsz.


  Olyan időpontot válassz, hogy 4-6 héttel utána amennyiben szükséges el tudj jönni korrekcióra.


  Tetoválás után utómunka később is készíthető, de annak ára árlista szerint alakul és a következő szabad időpontban tudsz jönni ami több hét, vagy hónap.


  Időpont választáskor gondold át, hogy előfordulhat, több alkalommal kell találkoznunk: konzultáció, 1 vagy több korrekció, 1-3 évente frissítések.


  A tetovált terület beduzzadhat kb. 1-3 napig.


  Amíg varas, a tetoválás hangsúlyossá válik, színe 30-40%-al sötétebb és élénkebb mint a végeredmény.

  Mennyi időt vesz igénybe a tetoválás elkészítése, ill. a korrekció és a frissítés?


  A tetoválás elkészítése 1-2 órát vesz igénybe, ehhez a tervezés és az érzéstelenítés idejét kell még hozzáadni.  Aprólékos egyénre szabott tervezés előzi meg amelyre még ugyanennyi időt kell fordítani mert a szín és a forma másnaptól nem letörölhető.  A kozmetikusnál töltött idő új munka esetén 3-5 óra is lehet.  Az átgondolt, pontosan elvégzett munkával a sorozatos korrekciók is elkerülhetők, a legtöbb esetben első alkalommal korrekció nélkül is elkészül a munka.


  A korrekció szemkontúr és szemöldök esetén kb. 1 óra, száj esetén kb. 1-2,5 óra.


  Korrekcióra a tetoválások kb. 50%ánál nincs szükség, de az is előfordulhat egyedi esetben hogy több utómunka szükséges a kívánt végeredmény eléréséhez!


  Mindenképp várunk korrekcióra, mert a vendégek által tökéletesnek ítélt munkák is igényelhetnek 5-10 % pigment hiány miatt korrekciót, ez laikus szemnek nem észrevehető.

  Új és utómunka árak, lehetőségek


  A félreértések elkerülése miatt érdemes tájékozódnod a kezelések és az utómunka jelenlegi és későbbi áráról.

  Amennyiben szeretnéd pontosan tudni mennyibe fog kerülni a tetoválásod, konzultáción adunk árajánlatot!

  Árlista itt

  Mennyire fáj a tetoválás?  A tetoválás legtöbbször teljesen fájdalom mentes. Egy különlegesen precíz technológiával történik, amelyet lágy bizsergés kísér. A felhasznált érzéstelenítők krém és folyadék állagúak. Tetováláskor az adott felület törölgetése, az érzéstelenítő rövid csípő érzése, valamint a tervezés miatti hosszú idő kellemetlen. A következők miatt a fájdalomra érzékenyebben reagálhatsz: stressz, fáradtság, egyes gyógyszerek. Egyéni érzékenységed kérjük előre jelezd!

  Érzéstelenítő készítmények csak a szakmai protokollban meghatározott mértékben használhatók. Fájdalom, egyéni érzékenység esetén a tetováló a tetoválást, felelősségre vonás nélkül befejezheti, a vállalási díjat a vendég az elvégzett munka mértékében fizeti, ebben az esetben a kezelés megismétlése szükséges.

  Mennyi ideig tartós a sminktetoválás, mekkora költség a tetoválásod karban tartása, minőségének, színének megőrzése? Garancia?


  Minőségi, pontos munkához és ahhoz, hogy ne legyen szükség sok utómunkára, a tetoválás előtti és utáni követelmények, óvintézkedések korrekt betartása, ill. a tetoválás során a vendég együttműködése, fegyelme, nyugalma szükséges.


  Az elkészült tetoválás után minden második vendégnél nem szükséges utómunka, de kb. 50%-ban, szín vagy egyenletesség miatt korrekció(k) nélkül a beavatkozás sikere nem biztosított. Néhány százalékban előfordul egyedi reakció emiatt több korrekcióra is szükség lehet. Ebben az esetben előfordulhat hogy a vártnál jóval gyorsabban halványodik a tetoválás.


  A korrekciók száma, a frissítések gyakorisága, a tetoválás ára és tartóssága nem tervezhető!


  A tetoválás kopik az évek alatt, előfordulhat, hogy nem tűnik el teljesen. Új tetoválás után, amennyiben az árnyalatot és a színerősséget korrigálni kell, az utómunka 4-6 hét múlva elvégezhető.


  Az utómunka időpontjának lekötését a tetoválás készítésének időpontjával egy időben, ill. közvetlen a tetoválás elkészítése után van módunkban figyelni. Kérjük, hogy tetoválás után legkésőbb 1-2 napon belül egyeztesse a korrekció időpontot, amennyiben ez elmarad előforduhat, hogy önhibánkon kívül az előjegyzés miatt nem tudunk biztosítani 2 hónapon belül korrekcióra szabad időpontot!


  Ha nincs a tetoválás után korrekció időpont lekötve, mert erre nincs lehetőség (külföldi munka, gyermek, betegség,…),  vagy ennek módosítása, lemondása időpont előtt 5 napon belül történik, ill. elmarad a 4-6 héten belüli visszajelzés (személyesen vagy telefonon), a vendég feladata,  hogy figyelje, időben kérjen utómunka időpontot. Elmaradt utómunka időpont foglalás esetén újabb időpontot aktuális árlista és várólista alapján tudunk adni.


  Kedvezményes utómunkára 2 hónapon belül van lehetőség.


  A tetoválások későbbi frissítéséhez az előző tetoválás készítésének időpontját kérjük, segít a színválasztásban, és ez alapján tudjuk megmondani tudunk e kedvezményt adni az új árból.


  Az új szemöldök technikák tartóssága a régi satírral szemben jóval kevesebb.

  A frissen készült fotókon a szemöldök szálazás élesebb, élénkebb rajzolatot mutat mint gyógyulás után. Gyógyulást követően a vonalak kis mértékben homályosabbak és lágyabbak, szélesebbek lehetnek, mert egy élő szövetbe készül a rajzolat, nem egy papírlapra.


  A szemöldök satír a legtöbb vendégnél 1,5-2 évente, vagy később frissítendő és minden második vendégnél korrekciót sem igényel, karakteresebb, sminkeltebb a hatás.


  Az új realisztikus technikák, természetesebbek, szükség lehet több korrekcióra a tartósság  max. 8-18 hónap. Előfordul irritált, érzékeny bőrnél hogy a száltechnika kevés, nem megoldás, nem fogad be az érzékeny bőr megfelelő mennyiségű festéket, ebben az esetben ezt korrekció előtt jelezni kell, korrekción lehetőség van soft powder technikával több festék bejuttatására.

  A beültetett színanyag elhalványulása, kopása a bőrfelszíni (kozmetikai) tetoválás természetes velejárója.


  A sminktetoválás kb.  2-5 éven belül elhalványodik, frissítésére legkorábban 1,5 -2 év múlva lehet szükség. A tartósság függ a tetováló technikától, bevitt pigmenttől, a bőr állapotától, a bőrtípustól, a bőr saját pigment tartalmától, a bőrt ért napsugárzás mennyiségétől, életkortól, egészségi állapottól, gyógyszerek szedésétől és attól hogy mennyire tartják be az utókezelés utasításait.


  A bőr színétől függően a pigmentek színe minden vendégnél változó, pontosan nem tervezhető.


  Örökös-szép sminktetoválás nem létezik, mert bőrünk egy élő anyag, melyben élettani folyamatok zajlanak, kopik, hormontartalma, zsírtartalma van és ki van téve a környezeti hatásoknak.


  A tetoválás elkészítése nem garantálja a tökéletes végeredményt minden vendégnél, garancia a sikerre a legnagyobb gondosság mellett sem adható! Lehet egyéni reakció (árnyalat, erősség, egyenletesség, tartósság), ebben az esetben a kezelési díj nem kerül visszatérítésre.


  1,2-2 év múlva vagy még később a tetoválásod frissítése ugyanakkora munka, ennyi idő alatt változhat a technika, változhatnak a felhasznált festékek. Frissítés vagy új? Érdemes a kozmetikus aktuális naprakész tudását, esetleg új technikai hátterét (gép, tűk, festékek, mesterképzések technikái) kérni.

  Minden esetben javaslatot adok arra, hogy változtatással (szín, forma, technika) lehet e még szebb az előző tetoválás. Amennyiben úgy döntünk hogy az előző tetoválás színén formáján technikáján nem változtatunk, a régi tetoválás frissítését készítem.


  A korrekció a szín egyenletességének javítása. Az ár a szín és a forma megváltoztatását nem tartalmazza. A sminktetoválás vékonyabbá, halványabbá tételére korrekción nincs lehetőség!


  Amennyiben nehéz dönteni, inkább alulkorrigáljuk a várható eredményt és a kezelést kiegészítjük az utómunkán, korrekción.

  Mit jelent a sminktetoválás? Milyen lehetőségek vannak?  A sminktetoválás a bőr felső rétegébe történő pigment beültetés, amely a természetes bőrmegújulási folyamattal az évek során halványabb lesz. 1-5 évig élvezhető, színének és formájának tervezése a sminktetováló feladata, elkészítése a vendég döntése.


  A kozmetikus professzionális készülék segítségével, allergiamentes, magas minőségű festékanyagot juttat a bőrfelszín alá.


  Test tetoválás során a festék a bőr alsó rétegébe kerül, sminktetoválásnál a legfelsőbe.


  A tartós sminktetoválás nappali smink, úgy kell kialakítani, hogy az arcot szebbé, fiatalabbá tegye, természetes hatású legyen, láthatatlanul egészítse ki, korrigálja az arc formáját.


  Az  előnyös tulajdonságokat hangsúlyozza, az aszimmetriákat, vagy az esetleges hibákat korrigálja.


  Felhívom vendégeim figyelmét hogy a tetoválás elkészítésének lehet esztétikai és egészségügyi akadálya, ezért új munka esetén személyes konzultáció ajánlott, vagy küldj jó minőségű fotót szemből, oldalról, sminkelve, smink nélkül az adott területről, hogy el tudjuk dönteni elképzelésed megvalósításában tudok e számodra megoldást nyújtani, egyezik e elképzelésed a kivitelezhető és várható eredménnyel.  A lehetőségeknek a „hozott anyag” határokat szab.


  A sötét szín, a túlzott vastag erőteljes forma a nap 24 órájában nem előnyös.


  Úgy kell választani színt és formát hogy időtlen legyen, évek múlva sem bánd meg döntésed.


  Segít a lehetőségek megismerésében ha megnézed előtte-utána munkáim fotóit a honlapomon: www.riasminktetovalas.hu vagy a Facebook hivatalos oldalamon: Ria Sminktetoválás


  A szemöldök tetoválás előtt a formát, a technikát és a színt közösen kiválasztjuk, a tervezés előtt mondd el mi az elképzelésed.

  9 szempont alapján választunk formát:

  -eleje: ovális, kerek, éles, szögletes, vegyes

  -vége: lekerekített, élesen végződő

  -hossza: rövid, hosszú, közepes

  -vastagsága: vastag, közepesen vastag, vékony

  -ívének magassága: alacsony, közepesen magas, magas

  -ív élessége: enyhe, közepesen enyhe, éles

  -ív legmagasabb pontja és a szemöldök kezdőpontja közötti távolság: legmagasabb pont középen, 2/1, vagy 3/1 arányban

  -ív felső és alsó végpontjának helyzete

  -ív alakja, egyenes, ívelt, lekerekített, U alakú  Technika: hagyományos satír, satír lágy szélekkel, szálas több szálrendezéssel, szál/satír, vegyes (eleje szál, vagy szál/satír, vége satír vagy lágy satír)


  A forma és technika kiválasztásakor fontos hogy az arc egészét nézzük, figyelembe vegyük a vendég mimikáját, aszimmetriáját, egyéniségét, stílusát, mit szeretne változtatni magán.


  Előfordulhat hogy a vendégnek olyan kérése van ami nem előnyös számára (szín vagy forma), ebben az esetben megbeszéljük az ajánlott lehetőségeket.


  Minden lefelé irányuló vonal fáradttá, szomorúvá teszi a tekintetet, a tetoválásnak nyitottabbá, fiatalabbá kell varázsolnia az arcot. Ajánlott hogy a forma ne legyen eltúlzott és a színek természetesek, minden nap hordhatók legyenek.


  A divat változó  nem minden sminkbe illeszthető egy erőteljes vonal.


  Fekete szemöldököt nem tetoválok.  A szemöldök tetoválásnak a szálak színével kell megegyeznie.


  Világos, közép, sötét és hideg vagy meleg barna színeket használok.


  A színt csak természetes fénynél lehet kiválasztani. A bőrfelszínre kenve nem tudja azt a színt produlákni amit majd a bőrbe épülve fog, de nagyon hasonló lesz. Beépülés után a szín a bőr alatt lesz, a bőr mint egy zsírpapír befolyásolja az alatta lévő szín erősségét, árnyalatát.

  Minden embernek más a bőrszíne és az altónusa, ugyanaz a pigment mindenki bőrében más intenzitású és árnyalatú lehet. A bőr felső rétege a pigment felett lesz, így a bőr altónusa dominál a pigment mellett.

  A befogadott festék mennyiséget a bőr minősége befolyásolja.

  Perfekcionistának (túlzott tökéletességre vágyó) tartod magad? Csak hibátlan csontozatú, izmú, bőrű, fogazatú, kötőszövetű, mimika nélküli vendégnek tudunk tökéletes formájú tetoválást készíteni!!! …de minden esetben törekszünk rá! Tartsd szem előtt: teljesen szimmetrikus tetoválás, csak sablonnal kivitelezhető, mely mesterkéltté teszi az arcot ami nem cél!

  A sminktetoválást közösen a vendéggel tervezzük, addig ameddig a kozmetikus és a vendég is több nézőpontból szimmetrikusnak és hosszú távon megfelelő formájúnak tartja a tervet.

  Meghallgatom a vendég elképzelését a színről és a formáról. Elmondom a lehetőségeket milyen tetoválást lehet és érdemes készíteni, közösen döntünk, tetoválás közben tükörben folyamatosan ellenőrizheti vendégünk a munkát.

  A tervezési idő a legtöbb esetben 1 óra hosszát is igénybe vehet, az ettől hosszabb tervezési időnél mérlegelni kell a vendég „RACIONÁLIS elvárásait” Szakmai és esztétikai szempontoknak ellentmondó előnytelen rajzolat kialakítása során, a tetováló elzárkózhat annak elkészítésétől.

  Veszélyes a sminktetoválás?  A sminktetoválás egy felelősségteljes döntés!


  Ahhoz hogy a tetoválásod biztonsággal elkészüljön ismerned kell az előtte, alatta, utána tudnivalókat.


  Képzett, gyakorlott szakember által, a minőségi géppel és festékkel készített sminktetoválás veszélytelen. Veszélyes lehet azonban ha a vendég nem készül fel a tetoválásra, ill. amennyiben nem tartja be az utókezelés követelményeit, ebben az esetben lehet esztétikai és egészségügyi kockázata.


  Ahhoz, hogy a sminktetoválásod elkészüljön, miután minden információról tájékozódtál és kitöltötted a kért adatokat, szükség van arra, hogy elfogadd a beleegyező nyilatkozat tartalmát, amit aláírásoddal erősítesz meg.


  Amennyiben szükséges, betegség, vagy bőrelváltozás esetén orvossal kell konzultálni.


  Általános egészségügyi állapotról és a hormonális állapotot, bőr állapotát befolyásoló gyógyszerek, gyógyhatású készítmények szedéséről, a gyógyulást befolyásoló -általában ismert valamennyi tényezőről tájékoztatni kell a beavatkozást végző szakembert. Ezek elhallgatása komoly, a beavatkozást követő komplikációkat eredményezhet.


  A tetoválás előzetes megbeszélés, forma és színválasztás után készül, a munka elkezdése a vendég döntése és felelőssége. Munka közben a vendég tükörben folyamatosan ellenőrizheti a beavatkozást, lehetősége van a színt és formát tekintve kívánságait jelezni.

  Szájsatír tetoválás utókezelés


  A bőr felső rétegébe tetovált pigment szemcsék a bőrfelszínen varasodnak. A var sötétíti a pigment színét.


  Közvetlen tetoválás után a sminktetoválás gyógyászati szempontból egy horzsolásnak felel meg, olyan érzés mintha leégett volna, gyógyulnia kell. 5 napon belül a kezelt felület varmentes, a bőr felső rétege lehámlik, egy fényes vékony új réteg képződik, ez gyakran viszketéssel jár, ami a gyógyulási folyamat része.


  A választott árnyalat és a tetoválás eredménye 1 hónap múlva alakul ki, addig gyógyul, változik, viszkethet, érzékeny lehet.


  Az érzéstelenítő hatása tetoválás után néhány órán belül elmúlik, addig fehérebb a bőr a tetoválás alatt és fölött.


  Tetoválás után lehet fájdalomcsillapítót bevenni.


  Először 2 órával a tetoválás után, majd 1-2 napig naponta 4-5 alkalommal érdemes átvizezni korongvattával óvatosan (erősen tilos!) (kevés szövetnedv, vérsavó, felesleges festék), majd felitatni kozmetikai papírtörlővel, utána nagyon vékonyan krémezni.


  2 nap után már csak krémezni szabad, vizezni tilos.


  Nem jó ha kiszárad, ha nedves, ha szauna hatást elérve vastagon van krémezve, csak vékonyan, tiszta kézzel, igény szerint 1-2 óránként naponta többször ajánlott krémezni, hogy puha legyen, Bepanthennel, vagyTattoo Goo krémmel. A var max. 5 napig van fent, ezalatt mindig legyen krémezve.


  A vart gyógyulás alatt tilos vakargatni, kapargatni, lehúzni, magától essen le.


  A var leesése után 1 hónapig száraz a száj, jó minőségű szájápolót ajánlott többször használni (pl. Forever Aloe Lips).


  2 napig étel (leves, főzelék), pohár, mindennemű testváladék, fertőzés veszélyes anyag ne érjen a szájhoz.


  Kímélni kell mechanikai és egyéb sérülésektől. Nagy hőingadozásnak (fagyás, leégés) kitenni ártalmas.


  Óvatos fogmosás. Amennyiben mégis fogkrém, vagy étel ér a szájhoz azonnal vizezni, majd felitatni, újrakrémezni.


  A tetoválás elfertőződhet, csak tiszta kézzel krémezzük.


  Herpeszes kórelőzmény esetén a gyógyszeres megelőzés ajánlott, amennyiben ennek ellenére is lesz herpesz érdemes néhány napig visszajönni az üzletbe soft lézer kezelésre.


  A gyógyulás napjaiban extrém izzadás, vízben áztatás kerülendő.


  1 hétig tilos az uszoda, sminkelés, 2 hétig a szauna. 3-4 hétig tilos a kozmetikai kezelés, orvosi kezelés, műtét, vizsgálat.


  4 hétig teljes fényvédelem szükséges (szolárium, nap), de ezután is ajánlott!


  Amennyiben gyógyulás után is védjük a tetoválást a kiszáradástól és erős napsugárzástól, tovább őrzi meg eredeti színét!


  Szemkontúr tetoválás utókezelés


  A bőr felső rétegébe tetovált pigment szemcsék a bőrfelszínen varasodnak. A var sötétíti a pigment színét.


  Közvetlen tetoválás után a sminktetoválás gyógyászati szempontból egy horzsolásnak felel meg, olyan érzés mintha leégett volna, gyógyulnia kell. 3-7 napon belül a kezelt felület varmentes, a felső bőrréteg lehámlik, egy fényes új réteg képződik, ez gyakran viszketéssel jár, ami a gyógyulási folyamat része.


  A teljes gyógyulás 4 hét, a szín ekkor látható, addig világosabb, érzékeny lehet.


  Septosyl kenőcsöt kell használni fogpiszkáló oldalával, nagyon(!) vékonyan, a pilla legalsó sorától a tetoválásra (a var ne legyen vizes, könnyes, Cornelegel-es krémezéskor), szembe ne kerüljön.


  A szembe 3-4 napig Corneregel ajánlott napi 3-4X. Fontos, hogy óvatosan(!) eltávolítsuk vizes fülpiszkálóval a szemben maradt festékszemcséket a tetoválás után 1 napon belül, csak középen.


  Tetoválás után az alsó szemhéjat nem, vagy csak minimálisan krémezem, amint hazaér a vendég, vizezni, itatni, krémezni kell.


  Az első 1-2 napban lehet borogatni a szemet csaphideg (mélyhűtőből szigorúan tilos) vizes korongvattával, ha emiatt lejön a krém, felitatás után a krémezést ismételni kell.


  A var akkor lesz vékony és esik le hamar, ha nem ragad a pillatőbe. Érdemes első nap este és másnap reggel (elég 2x, 2 nap után már nem kell) vizes fülpiszkálóval a pillatövet többször óvatosan átvizezni (vagy csap alatt a tenyerünkkel óvatosan vizezni, dörzsölés nélkül), utána a váladékot (szövetnedv, vérsavó, felesleges festék) szintén nagyon óvatosan felitatni kozmetikai papírtörlővel, vagy száraz fülpiszkálóval és ha már száraz újra krémezni.


  A tetoválást a var leeséséig, max. 1 hétig kell vékonyan krémezni, napi 2-3 alkalommal, ha borogatás, vagy ha könnyezés miatt lejön, akkor többször is lehet.


  A tetoválás nem száradhat ki, nem lehet vizes, nedves, nem szabad szauna hatást elérve túlkrémezni, kímélni kell mindennemű testváladéktól, fertőzés veszélyes anyagoktól, kímélni kell mechanikai és egyéb sérülésektől.


  A kezelt felületet nagy hőingadozásnak (fagyás, leégés) kitenni ártalmas!


  A tetoválás napján és másnap kerülendő a túlzásba vitt, hosszabb ideig tartó TV nézés, számítógép, erős neon fény, főzés (gőz), takarítás (por), szórakozóhely (füst), autóvezetés.


  1 hétig tilos sminkelni, kontaktlencsét viselni, uszodába, szaunába menni, extrém izzadásnak kitenni és megmosni.


  3-4 hétig tilos uszoda, szauna, orvosi kezelés, vizsgálat, műtét, kozmetikai kezelés, tartós szempillafestés, 3D szempilla.


  Kapargatni, vakargatni, lehúzni tilos a vart gyógyulás alatt.


  A szemhez és szemhéjhoz csak finoman lehet hozzáérni, durván dörzsölni veszélyes.


  A tetovált terület elfertőződhet, csak tiszta kézzel ápoljuk, az első pár napban ne érintkezzen semmivel a felitatáson, krémezésen kívül!


  Szemöldök tetoválás utókezelés


  A bőr felső rétegébe tetovált pigment szemcsék varasodnak. A var sötétíti a pigment színét.


  Közvetlen munka után a sminktetoválás gyógyászati szempontból egy horzsolásnak felel meg, olyan érzés mintha leégett volna, gyógyulnia kell. 3-7 napon belül a kezelt felület varmentes, a felső bőrréteg lehámlik, egy fényes új réteg képződik, ez gyakran viszketéssel jár, ami a gyógyulási folyamat része.


  1-2 napig napi 2-3alkalommal lehet korongvattával vizezni, majd kozmetikai papírtörlővel felitatni óvatosan (erősen tilos!) a tetoválást (kevés szövetnedv, vérsavó, felesleges festék). 2 nap után már csak krémezni kell, törölni tilos.


  Otthon az utókezelő krémmel napi 2-4X (Bepanthen vagy Tattoo Goo) kell az ujjunkkal (nagyon!) vékonyan krémezni a tetoválást, a gyógyulás alatt 1hétig az első naptól.


  A tetoválás nem száradhat ki, nem lehet vizes, nedves, nem szabad szauna hatást elérve túlkrémezni, kímélni kell mindennemű testváladéktól, fertőzés veszélyes anyagoktól, kímélni kell mechanikai és egyéb sérülésektől.


  A szemöldök szálakat tetoválás után a tetoválás területéről szigorúan tilos szedni, inkább a mellette lévő sorban is legyenek szálak!


  1 hónapig fontos a fényvédelem (nap, szolárium), de utána is ajánlott.


  Amennyiben gyógyulás után is védjük a tetoválást a kiszáradástól és erős napsugárzástól tovább őrzi meg eredeti színét!


  1 hétig nem szabad szaunába, uszodába menni, vízben áztatni, sminkelni, extrém izzadásnak kitenni.


  A kezelt felületet nagy hőingadozásnak (fagyás, leégés) kitenni ártalmas.


  3-4 hétig tilos a kozmetikai, orvosi kezelés, műtét, vizsgálat, ill. tartós szemöldök festés.


  Tilos kapargatni, vakargatni, lehúzni a vart, magától essen le.


  A tetovált terület elfertőződhet, az első pár napban ne érintkezzen semmivel, tiszta kézzel ápoljuk, megmosni 1 hét után lehet.


  A teljes gyógyulás 4-5 hét, az árnyalat addigra alakul ki, addig viszkethet, érzékeny lehet.

  Szemöldök technikák

  Technikák
  Klasszikus technikák:

  – satír

  – lágy satír
  Realisztikus technikák:

  – soft powder

  – száltechnika

  – szál/satír

  – kombinált: eleje szál vagy szál/satír, részlegesen satírozott
  Mekkora változtatást szeretnék?
  Akár teljesen új formát Változás nélkül saját szemöldök, vagy annak minimális kiegészítése
  Mennyi saját szemöldökszál van?
  Kevés és elszedett szemöldök esetén és abban az esetben is megoldás, ha a tetováláson nincs mindenhol szemöldök. A választott formán egyenletesen kell lenni szemöldöknek, elejétől a végéig, lehet ritkább vagy dúsabb. Abban az esetben nem megoldás ha a tetováláson nincs mindenhol szemöldök.
  Saját szemöldök szálakból érdemes/lehet szedni, vagy saját szemöldök alá készül az új forma?
  A satír technika független a szemöldök szálak mennyiségétől. Amennyiben érdemes, az új formán kívül eső szálakat ki lehet szedni. Arra törekszünk, hogy a meglévő szálakból ne szedjünk. Ezekhez a technikákhoz kell a saját szemöldök szál. A későbbiekben tilos a tetoválásról szálakat szedni, mert a tetoválás a szemöldökhöz készül, a saját szálakkal együtt adja ki a választott formát. Amennyiben a vendég beleszed a szemöldökébe, hiányos lesz a forma.

  Meg kell várni amíg visszanő, vagy tetoválással lehet pótolni.
  Szimmetrikus az arc?
  Ez a technika karakteresebb tetoválás, ezért a rosszul megválasztott forma felhívja a figyelmet az arc asszimetriájára, de pontos és precíz tervezéssel korrigálható! Asszimetria nem korrigálható, csak minimálisan.
  Mimika mozgatja a szemöldököt?
  Felhívja a figyelmet a mimikára. Nem erősít rá a mimikára.
  Tartósság?
  Mindkét esetben kérhető óvatosabb munka, kb. 70%-os festék mennyiséggel. Érdemes óvatosnak lenni és inkább erősíteni korrekción technikával és sötétebb árnyalattal.
  1,5-2 évente frissítés szükséges, ennél kevésbé tartós, és sokkal tartósabb is lehet néhány esetben. Kb. 1 év. Fél-, egy év alatt is kophat, de tartósabb is lehet 1 évnél. Cél a természetesség, nem a tartósság, ez a technika a választott formát 70%-ban adja ki a festékkel, ugyanúgy, ahogy a saját természetes szemöldök sincs vonaltól-vonalig kitöltve. Mikro tűkkel még vékonyabb szálakat lehet tetoválni, de a tartósság emiatt még rövidebb lehet.
  Bőrtípus?
  Rossz minőségű, száraz, zsíros, piros, érzékeny, pórusos bőrnél kizárólag ezek a technikák választhatók. Normál, nem irritált bőröknél ajánlott, ellenkező esetben is érdemes megpróbálni a természetes technikát, de előfordul, hogy a satír technikára kell a korrekción váltani, mert nem elég.
  Szemüveg?
  Szemüveg viselése esetén szemüvegben, és anélkül is ellenőrizni kell a tervet!
  Ár?
  Kevesebb a korrekció, kiszámíthatóbb a frissítés gyakorisága, átlagos ár tervezhető. Korrekciók száma és a frissítés gyakorisága egyedi, ár nem tervezhető.