228r-resA tartós sminktetoválást úgy kell kialakítani, hogy természetes hatású legyen, amely az előnyös tulajdonságokat hangsúlyozza, az asszimetriákat, vagy az esetleges hibákat korrigálja.
A kozmetikus, professzionális készülék segítségével, allergiamentes, magas minőségű festékanyagot juttat a bőrfelszín alá. A testtetoválás során a festék a bőr alsó rétegébe kerül, sminktetoválásnál a legfelsőbe.

Amennyiben sminktetoválásra jelentkezel, részletes előtte, alatta, utána és a munkánkkal kapcsolatos tudnivalókat küldünk!

Mire kell ügyelnem tetoválás előtt?
Első találkozás a vendéggel a konzultáció. Megbeszéljük mit és hogyan szeretne, mik az elképzelései, milyen eredményt vár a tetoválástól. Általános egészségi állapotáról a vendégnek maradéktalanul tájékoztatnia kell a kozmetikust.
(fertőző betegség, bőrbetegség, hormonkezelés, lázas állapot, Aspirin, alkohol, vagy tudatmódosító szerek hatása, cukorbetegség, szívritmus-, anyagcsere zavar, érrendszeri betegség, fémérzékenység, epilepszia, terhesség, szoptatás, hepatitis, autoimmun betegség, daganatos-, idegrendszeri megbetegedés, sebgyógyulási, vérkeringési problémák, magas vérnyomás, véralvadási zavar, véralvadásgátló tbl. szedése, bőrelváltozás, herpesz hajlam, tetoválás előtt és alatt szedett gyógyszerek, tetoválás előtt készült és utána tervezett plasztikai műtét, más műtét, kontaktlencse viselés-, allergiás reakció Lidokain-ra, érzéstelenítőre, bármire, egyéb…)
Betegség, gyógyszerszedés esetén, orvossal történt megbeszélés után, csak saját felelősségre végezhető tetoválás. Csak ép, egészséges bőr tetoválható, érdemes megvizsgálni, hogy az érintett bőrfelületen látható-e bőrelváltozás, anyajegy, szemölcs, pigmentfolt… ezekbe veszélyes és tilos tetoválni! Tetoválás előtt nem lehet irritált a bőr, 4-5 nappal előtte szolárium, napozás nem ajánlott, 3-4 héten belül sérülés ne történjen. Tetoválást nem érdemes elkészíteni a menstruáció alatt és közvetlenül előtte sem. Herpesz esetén a megelőzést orvossal kell megbeszélni, érdemes gyógyszert szedni. A száj hidratálására különösen oda kell figyelni, valamint szájsatír előtt egy héten belül bajuszgyanta már nem ajánlott. Tetoválás előtt 1 héten belül tartós szempillafestés, 3 héten belül tartós szemöldökfestés nem készülhet az adott területen. Tetoválásra smink nélkül érkezzen a vendég! Kontaktlencse viselés szemhéjtetoválás készítése és gyógyulása alatt tilos! Szemkontúr tetoválás után nem ajánlott vezetni, a szemhéj másnap duzzadt lehet.Tartós műszempillákat tetoválás előtt néhány nappal már le kell oldani, újra 3 hét múlva lehet feltenni.

Mi történik tetoválás után, hogyan kezeljem  gyógyulás alatt a tetovált felületet?
A bőr felső rétegébe tetovált pigment szemcsék varasodnak. A var sötétíti a pigment színét. 3-6 napon belül a kezelt felület varmentes, gyógyult. Utókezelő krémet kell használni a gyógyulás alatt naponta 2-3 alkalommal, szájsatírnál többször. Tetoválás után egy hétig tilos sminkelni, szaunába, uszodába menni, egy hónapig tilos a szolárium és a tartós szempilla-, ill. szemöldökfestés, orvosi kezelés, műtét, kozmetikai kezelés.  Gyógyulás alatt a tetovált szín sötétebb, a var leesése után világosabb. A választott árnyalat 3-4 hét múlva látható. A tetoválás nem a szemöldök szálak helyett készül, a szemöldök tetoválásról a szálakat tetoválás után tilos kiszedni, vágni lehet!

Mennyi ideig tart a tetoválás elkészítése, mennyi időt szánjak rá?
A tetoválás elkészítése 1-2 órát vesz igénybe. Aprólékos, egyénre szabott tervezés előzi meg, amelyre még ugyanennyi időt kell fordítani, mert a szín és forma másnaptól nem letörölhető. A kozmetikusnál töltött idő új tetoválás esetén tervezéssel, munkával együtt 3-5 óra is lehet. Az átgondolt, pontosan elvégzett munkával a sorozatos korrekciók is elkerülhetők, a legtöbb esetben első alkalommal, korrekció nélkül elkészül a munka.

A kezelés időpontját mi alapján válasszam meg?
A kezelés időpontját a várható gyógyulási folyamat megismerése után egyzetesse. A gyógyulás napjaiban a tetovált felületen var keletkezik. Át kell gondolni, a var mennyire zavaró a munkában és társasági programban, megoldható –e egy hónap teljes fényvédelem (szolárium, utazás).

Mennyire fáj a tetoválás?
A tetoválás legtöbbször teljesen fájdalommentes. Egy különlegesen precíz technológiával történik, amelyet lágy bizsergés kísér. A felhasznált érzéstelenítők krém és folyadék állagúak. Tetováláskor inkább az adott felület törölgetése, az érzéstelenítő rövid, csípő érzése, valamint a tervezés miatti hosszú idő kellemetlen.

Mennyi ideig tartós a sminktetoválás, mikor kell megismételni?
A tetoválás kopik az évek alatt, előfordulhat, hogy nem tűnik el teljesen. Új tetoválás után, amennyiben az árnyalatot és a színerősséget korrigálni kell, az utómunka 3-4 hét múlva elvégezhető. A sminktetoválás 2-5 éven belül elhalványodik, felfrissítésére legkorábban 1,5-2 év múlva lehet szükség. A tartósság függ a bőrt ért napsugárzás mennyiségétől, életkortól, egészségi állapottól, gyógyszerek szedésétől és attól, hogy mennyire tartják be az utókezelés utasításait.

Utómunka lehetőségek
Tetoválás után, korrekció nélkül a beavatkozás sikere nem biztosított.
A korrekciók száma, frissítések gyakorisága, a tetoválás ára nem tervezhető!
A tetoválás elkészítése nem garantálja a tökéletes végeredményt minden vendégnél, garancia a sikerre a legnagyobb gondosság mellett sem adható!
Lehet egyéni reakció, árnyalat, erősség, tartósság. A korrekció időpontját a tetoválás elkészítésekor ajánlott egyeztetni, vagy ennek igényét legkésőbb tetoválás után 4-6 héten belül jelezni. Amennyiben ez elmarad, vagy erre nincs lehetőség a távolság, elfoglaltság miatt, később aktuális árlista alapján, időpont várakozással lehet jelentkezni újabb tetoválásra.

Javítható a mások által elrontott tetoválás?
Személyes konzultáció szükséges. Függ attól, hogy milyen mértékben lett elrontva a szín és forma, mennyire sérült a bőr tetoválás során.

Mi alapján válasszunk szakembert?
Minden vendég tűje, tűsapkája és festéke minden tetoválásnál, korrekció esetén is új legyen. A professzionális tetoválógépek előnye a stabil tűmegvezetés. Könnyen és egyenletesen dolgozik a tű, a használat különböző textúrájú bőröknél sem okoz gondot. Vibrációmentes a tűmozgás, ezért minimális a sérülés, gyors a gyógyulás. Fontos, hogy a kozmetikus allergiamentes, engedélyezett festékkel dolgozzon. Fontos a sokéves szakmai gyakorlat és a mindennapi rutin. A tetoválás árát csak gyengébb minőségű anyagok felhasználásával és a tervezési idő elhagyásával, vagy rövidségével tudja csökkenteni a kozmetikus. A gyengébb minőségű munka eredménye nem letörölhető, a javítása költségesebb, vagy nem lehetséges. Egy szakember munkáját, ne közvetlen a tetoválás után készült varas, retusált, látványos fotók alapján értékeljük, tetoválás után több hónappal látott munkák és retusálás nélküli gyógyult munkák fotói alapján.

Mit kell figyelembe venni a tetoválás tervezésekor?
285r-resElső lépés a vendég arcának elemzése.Fontos, hogy az arc egészét nézzük, figyelembe vegyük a vendég mimikáját, szem előtt tartsuk egyéniségét (ruhatárának stílusát, frizuráját, alkatát). Meg kell kérdeznünk  a vendég mit szeretne változtatni magán. Ez nagyon lényeges, mert az emberek nem mindig látják reálisan a lehetőségeiket. Nincs két egyforma ízlésű vendég, mindenki más-más formát tart ideálisnak. Vágyaik nem mindig valósíthatók meg részben szakmai, részben technikai okokból. A feladat az, hogy pontos és precíz munkával elégedett legyen a vendég, de nem minden áron! Amennyiben a vendégnek olyan kérése van, ami nem előnyös számára (szín, vagy forma), tisztáznunk kell miért előnytelen a kérése, meg kell magyarázni és mutatni mi az amit javaslunk. A tervezés ülő helyzetben készüljön, a kozmetikai ágyon fekve készült tervezés nem mutat reális képet. Az emberi arc két fele soha sem egyforma, és ez idősebb korban még jobban látszik a szerzett és a mélyülő mimikai ráncok miatt. Tervezéskor el kell végezni a vonalak szimmetria próbáját. A feladat az, hogy ezt az eltérést csökkentsük, de úgy, hogy az arc karaktere lehetőleg ne változzon. Minden lefelé irányuló vonal fáradttá, szomorúvá teszi a tekintetet. A tetoválásnak vidámabbá, nyitottabbá, fiatalabbá kell varázsolnia az arcot. Nem a szilveszteri smink tetoválása a feladatunk, egy mindennap hordható alapsminket kell készítenünk. Érdemes figyelembe venni, hogy a divat változó, és nem minden sminkbe illeszthető egy erőteljes vonal. Sminktetoválás tervezésekor ajánlott, hogy a színek természetesek, mindennap hordhatók legyenek.
A tetoválás elkészítését gondos és aprólékos egyedi tervezés előzi meg. Több lehetséges formát kell megnézni, átgondolni a tervezés során, ezután a tetoválni kívánt kontúrokat a munka előtt pontosan meg kell rajzolni. A munkát csak akkor szabad elkezdeni, ha a vendég és a kozmetikus is elégedett a tervezéssel.