Technikák
Klasszikus technikák:
– satír
– lágy satír
Realisztikus technikák:
– soft powder
– szálsatír
– kombinált 1: eleje szál, vagy szálsatír
– kombinált 2: szálas, részlegesen satírozott
Mekkora változtatást szeretnék?
Akár teljesen új formát Változás nélkül saját szemöldök, vagy annak minimális kiegészítése
Mennyi saját szemöldökszál van?
Kevés és elszedett szemöldök esetén és abban az esetben is megoldás, ha a tetováláson nincs mindenhol szemöldök. A választott formán egyenletesen kell lenni szemöldöknek, elejétől a végéig, lehet ritkább vagy dúsabb, abban az esetben nem megoldás ha a tetováláson nincs mindenhol szemöldök.
Saját szemöldök szálakból érdemes/lehet szedni, vagy saját szemöldök alá készül az új forma?
A satír technika független a szemöldök szálak mennyiségétől, amennyiben érdemes, az új formán kívül eső szálakat ki lehet szedni. Arra törekszünk, hogy a meglévő szálakból ne szedjünk. Ezekhez a technikákhoz kell a saját szemöldök szál. A későbbiekben tilos a tetoválásról szálakat szedni, mert a tetoválás a szemöldökhöz készül, a saját szálakkal együtt adja ki a választott formát. Amennyiben a vendég beleszed a szemöldökébe, hiányos lesz a forma, azt korrigálni kell tetoválással.
Szimmetrikus az arc?
Ez a technika karakteresebb tetoválás, ezért a rosszul megválasztott forma felhívja a figyelmet az arc asszimetriájára, de pontos és precíz tervezéssel korrigálható! Asszimetria nem korrigálható, csak minimálisan.
Mimika mozgatja a szemöldököt?
Felhívja a figyelmet a mimikára. Nem erősít rá a mimikára.
Tartósság?
Mindkét esetben kérhető óvatosabb munka, kb. 70%-os festék mennyiséggel nem tervezhető a bőr festék megtartása. Érdemes óvatosnak lenni és inkább erősíteni korrekción technikával és sötétebb árnyalattal.
1,5-2 évente frissítés szükséges, ennél kevésbé tartós, és sokkal tartósabb is lehet néhány esetben. Kb. 1 év. Fél-, egy év alatt is kophat, de tartósabb is lehet 1 évnél. Cél a természetesség, nem a tartósság, ez a technika a választott formát 70%-ban adja ki a festékkel, ugyanúgy, ahogy a saját természetes szemöldök sincs vonaltól-vonalig kitöltve. Mikro tűkkel még vékonyabb szálakat lehet tetoválni, de a tartósság emiatt még rövidebb lehet.
Bőrtípus?
Rossz minőségű, száraz, zsíros, piros, érzékeny, pórusos bőrnél kizárólag ezek a technikák választhatók. Normál, nem irritált bőröknél ajánlott, ellenkező esetben is érdemes megpróbálni a természetes technikát, de előfordul, hogy a satír technikára kell a korrekción váltani, mert nem elég.
Szemüveg?
Szemüveg viselése esetén szemüvegben, és anélkül is ellenőrizni kell a tervet!
Ár?
Kevesebb a korrekció, kiszámíthatóbb a frissítés gyakorisága, átlagos ár tervezhető. Korrekciók száma és a frissítés gyakorisága egyedi, ár nem tervezhető.